Ons enthousiaste team!

Klarinetdag Team

Wenzel Fuchs

Hij begon zijn professionele carrière als 1e klarinettist van de Vienna Volksoper, daarna naar de Austrian Radio Symphony Orchestra en vanaf 1993 is Wenzel Fuchs 1e klarinettist bij de Berliner Philharmoniker.

Naast zijn werk in het orkest is Fuchs een veel gevraagd speler in kamermuziek en verschillende ensembles: de Philharmonic Wind Ensemble, Philharmonic Wind Soloists, Philharmonic Octet en de Philharmonic Friends of Vienna-Berlin.

Als docent is Fuchs verbonden aan de Berliner Philharmoniker’s Orchestra Academy, als gastdocent geeft hij masterclasses over de hele wereld. Zeer trots zijn wij dat Wenzel Fuchs tijdens het 1e Walter Boeykens Clarinet Festival zowel de professionals als de amateurs komt lesgeven!

André Kerver

Zijn leraren waren Walter Boeykens, Harry Sparnaay en George Pieterson. Naast zijn functie als soloklarinettist bij het Nederlands Symfonieorkest is hij internationaal actief als docent, kamermusicus en solist. Hij werkte als solist samen met dirigenten als Jaap van Zweden, Vasili Petrenko, Jan Willem de Vriend, Gebriele Bellini, Roy Goodman en Woldemar Nelsson.

André trad op in de meeste Europese landen, Amerika, China en India. Bovendien werkt hij regelmatig in Brazilië, een land waar hij sinds 1981 een speciale band mee heeft.

In juni 2000 speelde hij drie concerten in de Philharmonie van Berlijn, als soloklarinettist in de Berliner Philharmoniker.

Hij is hoofdvakdocent klarinet en kamermuziek aan de ArtEZ hogeschool voor de Kunsten.

Op dit moment werkt de Braziliaans-Amerikaanse componist Raimundo Penaforte aan een nieuw klarinetconcert, waarvan André de première zal spelen in Nederland, Amerika en Brazilië.

Bert Vos

Bert Vos begon op 12 jarige leeftijd met klarinet spelen bij de Enschedese Muziekschool. hij kreeg les van Willy van Diepen. Nadat hij de hafabra opleiding had afgerond, ging hij  klarinet studeren aan het Twents conservatorium bij de heer H. Vleeschouwer . Hier behaalde hij het diploma akte muziekonderwijs B. Daarna nam hij nog lessen  bij de heer P. Honing. Ook studeerde hij nog Hafabra directie bij jan van Ossenbruggen en Gert Buitenhuis. Bert was actief als klarinettist in diverse kamermuziek ensembles en was remplaçant bij diverse symfonie en harmonie orkesten. Vanaf 1982 was hij docent bij de Hoogeveense muziekschool, later Scala centrum voor de Kunsten geheten en vanaf 1991 is hij klarinet docent bij de muziekschool Twente, nu Kaliber Kunstenschool. Hij draagt de harmonie wereld een warm hart toe en is sinds 1987 lid van Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug.

Erika Bijlsma

Erika Bijlsma (1974) behaalde de diploma’s Docerend Musicus en Schoolmuziek aan de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huijgens te Zwolle en Muziekconsulent Speciaal Onderwijs aan het Utrechts Conservatorium. Zij is als klarinetdocente en docente A.M.V., vakleerkracht muziek en combinatiefunctionaris cultuur (gemeente Wierden) verbonden aan Kaliber Kunstenschool. Daarnaast heeft ze veel ervaring in het leiden van jeugdorkesten en ensembles en speelt in diverse orkesten en ensembles.

Ilona Slomp

Ilona Slomp is op 7-jarige leeftijd begonnen met blokfluitlessen bij de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk. Na een jaar muzikale voorbereiding koos zij er voor om klarinet te leren spelen.

Tijdens haar studie Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) nam ze de beslissing om van haar hobby haar werk te maken. Nadat Ilona deze studie afgerond had werd ze op 19-jarige leeftijd aangenomen in het eerste jaar van het conservatorium in Zwolle bij klarinetdocent Frans de Jong. Ilona is als docerend musicus afgestudeerd in 2005.

Momenteel is Ilona werkzaam bij twee verenigingen, zowel blokfluit-, AMV-, klarinet- en saxofoondocent. Ook staat Ilona voor de jeugdorkesten van Apollo de Wijk en Voorwaarts, Zwartsluis.

Verder heeft zij met 3 studiegenoten een klarinetkwartet opgericht, genaamd Kla-vier.

Daarmee geven zij regelmatig concerten  voor diverse gelegenheden, of organiseren klarinet-dagen voor klarinettisten uit de regio.

Ymkje Hellinga

Ymkje Hellinga studeerde in Zwolle bij Oscar Ramspek. Momenteel werkt ze als klarinet-, saxofoon en AMVdocent bij verschillende muziekverenigingen in Drenthe, Overijssel en Gelderland. Ook dirigeert ze 3 jeugdorkesten bij de verenigingen. Daarnaast werkt ze veel als promotor, vooral op basisscholen, voor de blaasmuziek in Nederland.
Tot slot wordt ze ook gevraagd als klarinettist en saxofonist om in te vallen bij verschillende orkesten.

Geri Middag

In 2006 is Geri afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. Ze heeft daar bij Oscar Ramspek gestudeerd.
Tegenwoordig is ze werkzaam als klarinet en saxofoon docente bij muziekverenigingen in Beerzerveld, Wezep, Dedemsvaart, Almelo en bij stichting TacT muziek.
Verder is ze muzikaal actief bij klarinetkwartet Kla-vier en de Vriezenveense harmonie.

Marianne Bosch

Op 16-jarige leeftijd is Marianne begonnen met de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. In 2006 is Marianne afgestudeerd na vier jaar bij Frans de Jong te hebben gestudeerd. In 2008 is Marianne afgestudeerd aan de Messiaen Academie bij André Kerver. Verder is Marianne lid van klarinetkwartet Kla-vier en werkzaam als AMV-, en klarinetdocent bij harmonie Crescendo in Gramsbergen, Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie en  muziekschool Borne.

Marianne is werkzaam geweest als remplaçant bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso Kapel in Assen, remplaçant bij het Orkest van het Oosten en ze valt regelmatig in bij verschillende orkesten in Oost-Nederland.

Boukje Musch

Boukje studeerde vanaf 1999 hoofdvak klassiek klarinet aan het conservatorium, waar zij in 2005 cum laude afstudeerde voor haar Master opleiding met specialisatie 20e eeuwse muziek. Tijdens haar conservatorium studie volgde Boukje voor een korte periode klarinetlessen in New York. Voor de afstudeerscripties en stages won zij in juni 2003 de ‘Koen van Slogteren’ pedagogiek- en methodiekprijs. Na de studie aan het conservatorium volgde ze diverse cursussen en lessen, waaronder muziekregistratie, lesgeven aan leerlingen met leerproblemen en leerstoornissen, pop/jazz muziek en improvisatie. Tevens heeft Boukje inspiratie opgedaan bij diverse auteurs, intervisiegroepen en vakorganisaties.

Als musicus mocht ze vele concerten geven in binnen- én buitenland. Zo maakte Boukje mooie tournees met diverse beroepsorkesten en -ensembles, waaronder het Gelders Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Als (Eb) klarinettist is ze verbonden aan het ‘Kurios Klarinetkwartet’. Dit kwartet vierde in februari 2012 zijn tienjarig jubileum en heeft inmiddels vele concerten, binnen- en buitenlandse tournees en drie cd’s op zijn naam staan. De derde cd “Triple Dutch” is in oktober 2015 uitgebracht. www.kuriosklarinetkwartet.nl

Naast het drukke bestaan van dit kwartet is Boukje als klarinettist/saxofonist werkzaam bij het symfonie orkest van stichting ‘Ars Musica’ en het ‘Hineni Symfonie Orkest’. Daarnaast speelt ze regelmatig in de Klezmerband DiMechaje en speelt zij als freelancer bij diverse (beroeps) orkesten en ensemble’s.

Ilse Eijsink

Na haar opleiding klarinet & basklarinet bij Harmen de Boer, Hans Colbers en Erik van Deuren aan het Conservatorium van Amsterdam werkt Ilse met passie als musicus.

Als uitvoerend musicus is ze actief bij orkesten & ensembles door heel het land, waaronder Het Promenade Orkest, Doelen Ensemble, Insomnio,  Radio Filharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten.

Ilse speelt ook graag kamermuziek. Dit doet ze met haar twee vaste trio’s Dividivi3 & ART Ensemble.

Daarnaast is ze actief als docent en organisator, zowel in privélessen, als in de educatieprojecten Hallo Muziek & Muziek Maakt School, wat haar veel uitdaging en plezier geeft.

Erik van Deuren

Erik van Deuren studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam klarinet en basklarinet. Hij behaalde als 1e ter wereld het diploma uitvoerend musicus basklarinet (cum laude).

 

Erik van Deuren was klarinetdocent en ensembleleider van het Centrum van de Kunsten FluXus te Zaanstad. Hij richtte hier diverse ensembles op. Waaronder het succesvolle jeugdensemble RAJAKYMOES! Dit ensemble maakt voor furore buiten de Zaanstreek. Van Deuren kreeg in 2006 voor zijn inzet binnen de Zaanse gemeenschap de cultuurprijs. Sinds 2002 is Erik van Deuren als hoofdvakdocent basklarinet en docent methodiek verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Erik zal tijdens de 2e Walter Boeykens Klarinetdag de workshop basklarinet verzorgen.

Onze sponsoren

Realisatie door Internetbureau Creative ICT