Een leuke en leerzame dag voor klarinettisten van elk niveau en elke leeftijd!

Klarinetdag

4e Walter Boeykens Klarinetdag

 

Voor de 4e keer organiseren wij met veel plezier de klarinetdag in het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Samen maken we er weer een leuke en leerzame dag van!

 

Het programma:

’s Morgens wordt er gerepeteerd in een groep op je eigen niveau o.l.v. ons enthousiaste docententeam. De groepen zijn als volgt verdeeld: beginners, A niveau, B niveau, C niveau en D / professionals niveau.

 

Na de lunch zijn er verschillende workshops. Iedereen kan één workshop volgen, wel vragen we om een tweede keus mocht de eerste keus al vol zijn.

 

Masterclass

Voor de hoge niveau deelnemers is er een masterclass van Julien Hervé! Wil je graag deelnemen aan deze masterclass dan verwachten we dat je een concert voorbereidt en vragen we om één of meerdere referenties. Uiteraard mag je ook alleen luisteren naar de masterclass, dit is zeer leerzaam!

Docent: Julien Hervé

 

 

Improvisatie

Maarten Stalpers

Improviseren, iedereen kan het! Leuk en leerzaam muziek maken met de nieuwe, unieke methode van Maarten Stalpers: Muziek in 9 stappen voor klarinet. Voor beginners en gevorderden!! Overtuig jezelf!! Het boek is al te bestellen op www.maartenstalpers.com.

Docent: Maarten Stalpers

 

Rieten

We kennen het allemaal, een rietje dat niet lekker speelt. Tijdens deze workshop leer je hoe je je rieten kunt bewerken zodat ze toch speelbaar worden.

Docent: Joris Wiener

 

Oude klarinetten

“De geschiedenis van de klarinet in vogelvlucht”
Een PPpresentatie door Martin van Zanten over de geschiedenis van de klarinet en al haar diverse kleppensystemen.
Martin bezit momenteel zo’n 100 oude en bijzondere klarinetten, waarvan er 50 op deze dag te zien zullen zijn uit de periode 1810-2010.
Een kleurijke verzameling van diverse houtsoorten, materialen en systemen.
Docent: Martin van Zanten

 

Basklarinet

Deze workshop is er voor basklarinettisten van alle niveau’s. De docent kiest een aantal deelnemers uit waarmee hij intensief aan de slag gaat.

Docent: Erik van Deuren

 

Spelles voor klarinettisten tot A niveau

Tijdens deze les wordt er spelenderwijs heel veel aandacht besteedt aan alles wat bij klarinet spelen komt kijken, bijvoorbeeld hoe je goed adem haalt, wat een goede houding is en hoe je je klarinet het beste kan onderhouden.

Docent: Ilse Eijsink en Eberdine van Breemen

 

Na de workshops wordt er weer verder gerepeteerd in de verschillende groepen. De beginnersgroep, A en B niveau gaan ook nog samen een stuk instuderen.

 

De 4e Walter Boeykens Klarinetdag wordt afgesloten met een groots slotconcert waar alle deelnemers gaan optreden, maar ook Julien Hervé zal een spetterend optreden verzorgen. De toegang is gratis!

 

Praktische informatie:

De kosten zijn €15,- tot 12 jaar en €22,50 vanaf 12 jaar.

Er is de mogelijkheid om mee te eten (lunch, stamppotbuffet, koffie en thee) voor €15.

 

Wil je meedoen? Vul dan snel het inschrijfformulier in, we hopen je te mogen begroeten 28 januari 2017! Mocht je nog vragen hebben stuur ons dan een berichtje via de contactpagina.

 

Onze sponsoren

Realisatie door Internetbureau Creative ICT